Thermopolium Gastronomi Akademisi (TGA); 1 uygulama mutfağı, 1 ada mutfak, 1 hazırlık mutfağı, 2 gastronomi laboratuvarı, 1 uygulama restoranı, 1 uygulama barı, 1 ön büro uygulama alanı, 2 soğuk hava deposu, ofis ve malzeme depolarından oluşan yaklaşık 1.000 m2 alana kurulu bir tesistir. Akademide, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı lisans ve yüksek lisan programı, Lisans düzeyinde Turizm ve Otelcilik Bölümü, ön lisans düzeyinde Aşçılık Programı, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı uygulamalı derslerine destek hizmet verilmektedir.
Ayrıca halka açık 3’er saatlik, Türk Mutfağı, Dünya Mutfakları, Deniz ürünleri ve pişirme teknikleri, Et ve pişirme teknikleri, Ekmek Yapımı, Çikolata yapımı, Pasta Yapımı ve çocuklara yönelik kısa süreli kurslar düzenlenmektedir. Bunların yanında, Aylık Amatör Aşçılık ve Pastacılık Eğitimleri, uzun dönem sertifikalı Profesyonel Aşçılık, Tatlıcılık Fırıncılık Eğitimleri, Profesyonel Ekmek eğitimleri verilmektedir.