Sivil Mimari Bellek Ankara 1930-1980 Projesi 10.Yılında Ulusal Mimarlık Ödülleri Kapsamında Seçici Kurul Özel Ödülü ile Onurlandırıldı

#

Başarılar ve Ödüller

SİVİL MİMARİ BELLEK ANKARA 1930-1980 PROJESİ 10.YILINDA ULUSAL MİMARLIK ÖDÜLLERİ KAPSAMINDA SEÇİCİ KURUL ÖZEL ÖDÜLÜ İLE ONURLANDIRILDI.

Başkent Üniversitesi bünyesinde 2011-2014 yılları arasında Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adile Nuray Bayraktar tarafından yürütülen, TÜBİTAK ve VEKAM destekli Sivil Mimari Bellek Ankara 1930-1980 projesi 10. Yılında Ulusal Mimarlık Ödülleri programında Fikir Sunumu Dalında Seçici Kurul Özel Ödülü ile onurlandırıldı. Proje 2019 yılında da TÜBİTAK Performans Ödülü kazanmıştı.

Ankara kentinde konut özelinde sivil mimarlık yapılarına odaklanan Ankara’da 1930-1980 Yılları Arasında Sivil Mimari Kültür Mirası: Araştırma Belgeleme ve Koruma Ölçütleri Geliştirme Projesi ile çok sayıda konut yapısı belgelenmiş, düzenlenen final sergi ve oluşturulan web sitesi ile toplumda konut konusunda bir duyarlılık yaratılmaya çalışılmıştır. Projenin tamamlanmasının ardından Ankara ve Apartman başlığı altında çok sayıda haber yazılmış ve sosyal medya hesabı açılmıştır.  Proje kapsamında yapılan çok sayıda yayın ve sunuş projenin akademik ortamda kabul görmesini sağlamış, sivil mimarlık ve konut yeni projelere, araştırmalara ve tezlere konu olmuştur.

Koruma sürecinde belgelemeye ilişkin yaklaşımı, proje ekibinin çok disiplinli yapısı ve bu durumun sonuç ürünlere sağladığı katkı, açık arşiv niteliği, daha da önemlisi 10 yıl boyunca yarattığı yaygın etki Sivil Mimari Bellek Ankara 1930-1980 projesinin en özgün yanlarıdır.

Proje hakkında bilgiye ve tüm verilere aşağıda yer alan adresten erişilebilir.

www.sivilmimaribellekankara.com 

Ödül hakkında bilgiye aşağıda yer alan adresten erişilebilir.  

https://www.mimarizm.com/yarismalar/oduller/2024-xix-ulusal-mimarlik-odulleri-aciklandi_137837


Benzer Haberler