Genç Yetenekler Tasarım Yarışması’nda Başkent Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümüne Üç Gurur Birden

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı, Uludağ İhracatçılar Birliği ve Güngören Belediyesi'nin destekleriyle 6'ncısı düzenlenen Merter Moda'24 Genç Yetenekler Tasarım Yarışması'nın ödül töreni 17 Eylül 2024 tarihinde İstanbul Fişekhane'de gerçekleştirilmiştir. Tekstil ve moda alanında ülkemizde düzenlenen ve Türkiye'nin önde gelen tasarımcıları ve sektör temsilcilerinin jüri üyeliği yaptığı bu prestijli yarışmaya, bünyesinde Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü bulunan 36 üniversiteden 15 üniversite, bu üniversitelerden 60 tasarımcı katılmış ve tasarımcılardan 32'si finale kalmıştır.

Genç tasarımcılara hem deneyim kazandırıp hem de sektörle bağlantı kurma fırsatı sunan bu yarışmaya Başkent Üniversitesi'ni temsilen Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü 2024 mezunu 6 öğrencimizin 4'ü finale kalarak önemli bir başarıya imza atmıştır. Finalde bölüm öğrencilerinden Özlem DEMİRKAPI jüri özel ödülünü kazanırken; Melike Eslem KANAÇ üçüncülük ödülüne layık görülmüş, Zeynep Berire YILMAZ ise birincilik ödülü almıştır. Öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının daim olmasını temenni ediyoruz.