Ay yıldızlı Türk Bayrağı Bu Kez Rusya'nın Başkenti Moskova'da Dalgalandı

#

Başarılar ve Ödüller

Ay yıldızlı Türk Bayrağı bu kez Rusya'nın başkenti Moskova'da dalgalandı.

Prof. Dr. Mehmet Haberal, son 2 ayda aldığı dünya çapındaki ödüllerle uluslararası alandaki başarılarına yenilerini ekleyerek ülkemizi gururlandırmaya devam ediyor.

Önce Atina Akademisi'nin ilk kez Yunan olmayan bir yabancıya verdiği yüksek şeref ödülü, ardından Dünya Organ Nakli Derneği'nin, en prestijli Medawar ödülü ilk kez bir Türk bilim insanına; Prof. Dr. Mehmet Haberal'a layık görüldü.

Prof. Dr. Mehmet Haberal, ülkesine yaşattığı bu gururu Rusya Transplantasyon Derneği'nin Demikhov madalyası ile taçlandırdı. 11. Moskova Transplantasyon Kongresi'nin onur konuğu olan Prof. Dr. Mehmet Haberal’a açılış töreninde Rusya'da transplantasyonu başlatan Demikhov anısına verilen madalya ve diploma takdim edildi.
Tranplantasyonun gelişimine katkıları için teşekkür edildikten sonra alkışlarla kürsüye çıkan Haberal, Türkiye'de ve bölgede organ nakli sürecini anlattı. 
Rus meslektaşlarını etkileyen "hayat bağışlayın" sloganıyla organ bağışı çağrısı yaptı. 

Prof. Dr. Mehmet Haberal, başarısını ülkesine atfetti, komşularla yakın ilişkinin önemine vurgu yaptı, Rusya'ya eğitim ve sağlıkta destek mesajı verdi. 

Bilimde en seçkin dünya ödülü Medawar ayrıca Prof. Dr. Mehmet Haberal’a bir ilkle teslim edilecek.

Dünya Organ Nakli Derneği'nin Eylül ayında yapılacak 30. kongresi, ilk kez bizim bölgemizde, Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacak ve Medawar ödülü 25 Eylül’de bu kongrede takdim edilecek.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız...


Benzer Haberler