3. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’ndan Üniversitemize “En İyi Akademik Buluş” Ödülü Verildi

Uluslararası Buluş Fuarı, İlk yılında 23 ülkeden 324 buluş, ikincisinde ise 29 ülkeden 367 buluşun sergilendiği ISIF, her iki senede de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın onursal himayesi, Türk Patent ve Marka Kurumu'nun ev sahipliği, Uluslararası Buluşçular Federasyonu Birliği'nin (IFIA) uluslararası himayesi, Anadolu Buluşlar & Buluşçular Derneği'nin (ABDER) ana organizasyonu, Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı'nın (WIPO) uluslararası desteği ile gerçekleşti.

Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından "Çağdaş ve kaliteli eğitim" prensibi ile 1993 yılında kurulan Başkent Üniversitesi, ulusal ve uluslararası pek çok başarıya imza atmaya; Türkiye'nin geleceğine ve büyümesine katkı sağlamaya devam ediyor..."Bilim bizde toplanır; bizden yayılır" anlayışı ile 7 gün 24 saat çalışan ve üreten Başkent Üniversitesi, ödüllerine yenilerini ekledi. Fuarda sergilenen 22 ülkeden 378 buluş, uluslararası bir jüri tarafından değerlendirildi. İnceleme sonunda Türk Patent ve Marka Kurumu, "En İyi Akademik Buluş Ödülü" Üniversitemize verildi. Ayrıca, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengiz KOÇUM tarafından geliştirilen “Akım Algılamalı Bir Plazma Ark Cihazı” uluslararası jüri tarafından bronz madalyaya layık görüldü.