11-13 Kasım 2023 tarihlerinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz "Kadın ve Gastronomi" temalı harika bir uluslararası etkinliğe ev sahipliği yaptı. İspanya, Slovenya ve Türkiye'den gelen aralarında Michelin Yıldızı bulunan şefler 2 gün boyunca bölüm öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizle workshoplar düzenlediler. Böylesine önemli bir etkinliği düzenlediğimiz ve ev sahipliği yaptığımız için gururluyuz. Etkinliğe İspanyol Şefler Maria Jose San Roman, Maria Jimenez Latorre, Mimunt Hamido. Slovenya'lı şef Sabina Repovz ve Türkiye'den Şef Aylin Yazıcıoğlu katılmışlardır. İspanyol Gastronomi araştırmacısı ve yazarı Ivan Moreno etkinliğin birinci günü İspanya gastronomisi hakkında bir seminer vermiştir. Etkinliğe Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mehmet Haberal, Başkent Üniversitesi Sağlık Kuruluşları Direktörü ve Eski Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Füsun Eyidoğan, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Abdülkadir Varoğlu, İspanya Büyükelçisi Fransisco Javier Hergueta Garnica, Slovenya Büyükelçisi Gorazd Rencelj, Önceki Rektörler, Genel Sekreter Hayri Öztürk, GSTMF Dekanı ve TÜMAR Müdürü Prof.Dr.Hakan Turgut, Dekan Yardımcısı ve Bölüm Başkanı Prof.Dr. İsmail Tokmak, İstanbul Cervantes Enstitüsü Müdürü Fernando Vara De Rey Irezabal, akademisyenler ve öğrenciler katılmıştır.
Detaylı Bilgi İçin
https://gastronomi.baskent.edu.tr/kw/duyuru_ayrinti.php?dil=TR&did=170528