Başkent Üniversitesi ve ABB Kültür Ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı Ortak Projesi Bellek Ankara Projesi Tamamlandı

Eğitim

Bellek Ankara Projesi Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı uhdesinde, Başkent Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri ve geniş bir tasarımcı, araştırmacı ve yardımcı araştırmacı ekip tarafından Başkent Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilmiştir. Proje Ulus’a Değer Katanlar üst başlığı ile Ulus Tarihi Kentsel Sit Alanında birbiri ile ilişkilenen üç başlık altında kurgulanmıştır. Proje başlıklarından: Kentin Mekânsal Değerleri; Prof. Dr. T. Elvan Altan (ODTÜ) ve Dr. Öğr. Üyesi Elif Selena Ayhan Koçyiğit (Başkent Ü.) tarafından, Kentin Toplumsal Değerleri; Prof. Dr. Adile Nuray Bayraktar (Başkent Ü.) tarafından, Kentin Hikayeleri; Doç. Dr.  Özlem Sert ( Hacettepe Ü.) tarafından yürütülmüştür. Proje kapsamında bir web sayfası oluşturulmuş ve paylaşıma açılmıştır. Kimi odak mekanlar için ayaklı bilgilendirme panoları ve toplam 80 yapı için bilgilendirme levhaları tasarlanmış ve ABB ilgili birimi tarafından uygulanmıştır.

Projenin 2. Etabı Kızılay odak olmak üzere Atatürk Bulvarı ve çeperleri esas alınarak Çankaya bölgesinde gerçekleştirilecektir. Ayrıca proje kapsamında gezi rotaları oluşturmak ve bir sergi düzenlemek üzere çalışmalara başlanmıştır.

Bellek Ankara Projesi  kapsamında yapılan çalışmalara ve elde edilen tüm verilere  https://bellek.ankara.bel.tr/ adresinden erişilebilir